Previous Next

В началото...

Професионална гимназия по икономика „Тодор Г. Влайков” – гр.Клисура е основана по инициатива на Централния кооперативен съюз – гр.София за подготовка на средни икономически кадри, със Заповед № РД-14-10 от 31.05.1985 г. На Министъра на народната просвета – проф.Александър Фол.
Икономическият техникум е изцяло построен с ентусиазъм, личен труд и спонсорство на цялото клисурско население и отлична организация от страна на тогавашният и настоящият кмет на гр.Клисура – Борис Спиров, който е и председател на Училищното настоятелство на гимназията ни.

Ние имаме гордо минало и все още не сме се отказали да направим училището такова, каквото го помни поколението на родителите на нашите деца!

ПГ по икономика е единственото учебно заведение от направление „Икономика” на територията на община Карлово и съседните общини. През изминалите 30 години от основаването на гимназията в гр.Клисура, учениците ни са завоювали призови места в общински и областни първенства, а през 2000 година ученичката Стефка Колева зае ПЪРВО  място на олимпиадата по Счетоводство в гр.София от участвалите 30 икономически училища в България.

Много от възпитаниците на ПГ по икономика „Т.Влайков” днес успешно са се реализирали като банкери, бизнесмени, счетоводители, учители във всяка една сфера от икономиката на страната ни и достойно представят своето училище.

Снимки от сторителството на икономическия техникум, откриване първия учебен ден и завършването на първия випуск.